Log ind
VÆRKTØJER
Metoder i samfundsfag
Vejledninger til indsamling af samfundsfaglige data
Notesbog
Din personlige notesbog til arbejdet på fagportalen
SamfundsLex
Opslagsværk med samfundsfaglige begreber

FAQ


Filmen vil ikke vise
Nogle af de film og videoer, der ligger på portalen, er store filer. Derfor kan det godt tage lidt tid at oploade dem. Særligt dokumentarfilmen Med døden til følge tager tid at oploade.

De skrivbare pdf'er åbner i i ashx-format
Hvis du bruger Chrome som browser, åbner de skrivbare skemaer på portalen som en ashx-fil. Når du vil gemme filen, så start med at gemme den i ashx-formatet. Når filen er gemt, kan du gå ind og højreklikke på den og omdøbe filnavnet fra ashx til pdf. Herefter vil filen åbne som almindelig pdf-fil. I Internet Explorer åbner filerne automatisk i pdf-format.

Sådan skriver du i skrivbare pdf'er
Du skal have hjælpeprogrammet Adobe Reader eller et andet pdf-program installeret på din computer for at åbne og skrive i pdf'erne. Du åbner den pågældende pdf-ressource og gemmer den på din pc. Når du er færdig med at udfylde de skrivbare felter, gemmer og lukker du pdf’en. Bemærk! Hvis du skriver i pdf’en uden at gemme den på pc'en først, risikerer du at miste dit arbejde.

IWB-filen vil ikke åbne

Problemet kan være, at Notebook-programmet ikke er installeret på computeren. Gå ind på smarttech.com/software, og download SMART Notebook. Hvis I ikke har SmartBoards på skolen, kan Notebook-filerne åbnes på express.smarttech.com.

Andre problemer?
Skriv endelig til os, hvis du oplever andre problemer end de ovenstående. Tak for hjælpen!

kim_moeller_hansen@gyldendal.dk